Fast Veggie Soepie

Fast Veggie Soepie

Het is vrijdagavond en de jongens hebben judo. Voor het gemakje maken we dan vaker voor hun tosti's. Deze keer wilde ik daarnaast toch iets gezonds maken waarvan ik dacht dat ze dit dus helemaal niet zouden lusten. They proved me wrong!! Courgette, aubergine, kikkererwten en broccoli en kruidjes. Niet geheel onbekend in huize Leidsman maar in zo'n combinatie? Yes the whole family digged it :-) Het soepje is heel snel klaar en zit boordevol vitamines. Lekker genieten dus op een snelle manier!
Read more...
Farinata

Farinata

Ik ben verzot op wraps en gebruik dit ook veel bij de lunch of avondeten. Het enige probleem van de wraps vind ik alle toevoegingen. Dus na een tip van Anna Marie heb ik de Farinata ontdekt. Zij verwees me naar een programma van Koken met van Boven. En wat is dit een makkelijk recept. Het geheel is gebaseerd op kikkererwten dus glutenvrij.
Read more...
Witlofsalade

Witlofsalade

Niet een van mijn favoriete groentes maar verrassend lekker als salade. Zeker als je nog allemaal lekkere dingen toevoegt, zoals fruit, tonijn en eventueel noten. Gezondheidsvoordelen heeft deze bladgroente ook. Zo is hij heel bevorderlijk voor de spijsvertering door de aanwezigheid van prebiotische stoffen. Het helpt de lever ontgiften en door de vezels worden de voedingsstoffen beter opgenomen in het lichaam.
Read more...
Grilled veggies salade

Grilled veggies salade

Zelf vind ik gegrilde groentjes lekkerder dan gekookt. Alles blijft zo lekker knapperig en smaakvol. We waren in Rotterdam waar we een Libanees broodje hadden gegeten. Daar hadden ze ook de aubergine tussen gedaan. Heerlijk met die kruiden. Ik heb 3 verschillende groentes gegrild en daartussen lekkere dingen verstopt...
Read more...
Bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade

Wat kan een bloemkool saai zijn als je hem warm eet. Soms steek je hem in een jasje van ham met een kaassausje maar weinig wordt tie gebruikt in een salade. Wat we eigenlijk niet weten van de bloemkool is dat hij veel vezels bevat, vitamine C en veel calcium heeft wat weer goed is voor onze botten. Niet te lang koken want anders gaan alle voedingsstoffen verloren.
Read more...
Healthy pancakes

Healthy pancakes

Healthy pancakes waarbij je niet veel nodig hebt om ze zoet te maken. Key ingrediënt is de bakbanaan. Deze maakt de pannenkoekjes ontzettend lekker. De bakbanaan is een goede vervanger van koolhydraten omdat het een hoog gehalte heeft aan zetmeel (vezels). Het laat je bloedsuikerspiegel minder snel stijgen , wat ideaal is als je daar gevoelig voor bent. De pannenkoekjes zijn glutenvrij en suikervrij. Ideaal om de ochtend mee te starten :-)
Read more...