In 2011 tijdens de Europese indoorkampioenschappen voor masters werd mij de rol van coach aan mij toebedeeld. In de 1e ronde van het atletiektoernooi, kreeg mijn partner krampverschijnselen tijdens de warming up met nog ongeveer 65 min voor de start van de eerste serieloop.
Op dat moment zonk letterlijk de moed in zijn schoenen.
Je zag angst, belemmering en aarzeling om door te gaan. Negativiteit van de kramp nam de overhand.
De rush van de wedstrijd, het gevoel ik kan dit aan en ik ga winnen was weg.
Voor mij zaak was om dit gevoel van vertrouwen en overtuiging weer terug te krijgen.
Laat je je leiden door angst, of bepaal jij wat je doet met je angst? Wat is het ergste wat je kunt overkomen en wat doet het met je als dit gebeurd? Allemaal vragen die ik heb gesteld, om de negatieve aandacht van zijn blessure om te zetten in positieve aandacht. Paniek trok weg en de kalmte en innerlijke kracht kwam terug.
Hij begon weer te geloven. De pijn was niet weg, maar het was geen struikelblok.
Mentaal was hij sterker dan zijn fysieke staat!

Gezondheid en fitheid bestaan voor mij uit verschillende factoren en zijn continu in beweging. Om van punt A naar B te komen doorloop je verschillende fases, zoek je naar een harmonie en evenwicht zodat je je uiteindelijk lekker voelt in het ritme wat voor jou als persoon belangrijk is. Of je nou meedoet aan kampioenschappen of je staat aan het begin van een nieuwe uitdaging.
Iedereen is uniek en gaat hier anders mee om.

Door mijn werkervaring en studie in social work, probeer ik binnen Training Maastricht niet alleen te kijken naar het sporten maar naar het totaal beeld. Wat is voor jou belangrijk? Wat drijft je? Wat voor tools heb je hiervoor nodig?
Zo ben ik onder andere bezig met het ontwikkelen van de website, nieuwe concepten, voeding, evenementen en begeleid ik Tunde met zijn wedstrijden.
Zelf heb ik in een korte trainingsperiode na mijn zwangerschap een 1/2 marathon gelopen in Formentera in 2016. Hier lees je meer over in een stukje dat ik erover heb geschreven.
Daarnaast geef ik sinds kort personal training en maak ik korte motivatie workouts voor Instagram en ons YouTube kanaal.

Be inspired, motivated and stay true to yourself.